Είμαι μαζί σας!

Της Μαρίας Σιαφάκα

«Είμαι μαζί σας» είναι το σαφές μήνυμα του Προέδρου της Αμερικής κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «η Ελλάδα έχει περάσει πολλά αλλά έχει κάνει θαυμάσια δουλειά για να επιστρέψει και θα επιστρέψει».

Περισσότερα...

18η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης και δόξας για την πόλη της Λαμίας

Του Ιωάννη Σαρακιώτη*

Ημέρα μνήμης και δόξας είναι η 18η Οκτωβρίου για τη Λαμία και τους κατοίκους της, καθώς εορτάζεται η απελευθέρωση της πόλης από τον γερμανικό ζυγό και ο τερματισμός της μακράς κατοχικής περιόδου με την ευόδωση των αγώνων για εθνική ανεξαρτησία. Τιμάται επίσης η μνήμη του Προστάτη της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά, ο οποίος υπήρξε κορυφαία μορφή της χριστιανικής πίστης και κοσμοθεωρίας.

Περισσότερα...

Φθιώτιδα 2030: Με σχέδιο και συντεταγμένη δράση

Του κ. Χρήστου Σταϊκούρα*

Η Φθιώτιδα, πέραν του ότι γεωγραφικά βρίσκεται στο «κέντρο βάρους» του Ελλαδικού χώρου, με την ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων καθίσταται βασικός κόμβος μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων.

Έχει συνεπώς βασικές προϋποθέσεις ώστε να αναπτυχθεί βιώσιμα και να προοδεύσει ισόρροπα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή. Το ζητούμενο είναι ο σχεδιασμός αυτής της αναπτυξιακής πολιτικής.

Περισσότερα...

Το κίνημα έσωσε δεκάδες λαϊκά περιουσιακά στοιχεία και απέκρουσε τις προβοκάτσιες στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ακύρωσε και σήμερα, Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, την προσπάθεια που κατέβαλλε η κυβέρνηση, τα μνημονιακά κόμματα, οι τράπεζες και δανειστές για να λεηλατήσουν την λαϊκή περιουσία και κατοικία με πάνω από 100 πλειστηριασμούς σ’ όλη τη χώρα.

Ήδη, με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, αποτράπηκαν πολλές προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών και έχουν ουσιαστικά μπλοκάρει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Περισσότερα...

Άρθρο του Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Του κ. Ευθύμιου Καραΐσκου, Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Κάθε προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας χρίζει βοήθειας, επαίνου και μεταλαμπάδευσής της σε μελλοντικούς μιμητές της.

Η Φθιώτιδα, ένας πανέμορφος και συνάμα πολύπαθος στο πέρασμα του χρόνου, τόπος, τυγχάνει ιδιαίτερης μνείας και προσοχής τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Πρόκειται για ένα μοναδικό ιστορικό σταυροδρόμι από τα χρόνια της αρχαιότητας με τον Λεωνίδα και τη μάχη των Θερμοπυλών, μέχρι τα επαναστατικά χρόνια του Αθανάσιου Διάκου και της Αλαμάνας έως την σύγχρονη ιστορία της εθνικής αντίστασης και του Γοργοπόταμου.

Περισσότερα...

Άρθρο του Δημάρχου Λαμιέων για τον εορτασμό της 18ης Οκτωβρίου

Του κ. Νίκου Σταυρογιάννη, Δημάρχου Λαμιέων

Η 18η Οκτωβρίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική ιστορία του Δήμου Λαμιέων με το διπλό εορτασμό του πολιούχου της πόλης μας και της απελευθέρωσής της από τα στρατεύματα κατοχής πριν 73 χρόνια. Τον διπλό εορτασμό, Εθνικό και Θρησκευτικό, που σηματοδοτεί την διαρκή σχέση που έχει σφυρηλατηθεί σε βάθος χρόνου, μεταξύ του έθνους και της θρησκείας. Των θεμελιωδών στηριγμάτων του Ελληνισμού κατά την μακραίωνη και πολυκύμαντη ιστορία του.

Περισσότερα...

Με πρωτόγνωρα μεγάλη συμμετοχή το κίνημα ακύρωσε τους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Ειρηνοδικείο Αθήνας

Μεγάλη νίκη και σήμερα, Τετάρτη 11/10, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσεσ’ όλη τη χώρα πάνω από 100 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών, για το 90% των οποίων επισπεύδουσες ήταν οι 4 συστημικές τράπεζες (ALPHA, EUROBANK, Εθνική, Πειραιώς).

Περισσότερα...

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι και πρέπει να παραμείνει η ήπειρος της αλληλεγγύης

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/JULIEN WARNAND

Την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας, σε μια εποχή σημαντικών μεταβολών, τόσο στο πεδίο της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών όσο και των προκλήσεων στο πεδίο της ασφάλειας ανέδειξε με ομιλία του στην επιχειρηματική σύνοδο Ε.Ε.-Ευρασίας-Κίνας που διοργάνωσε ο Economist, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες από την Ανατολή στη Δύση», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Περισσότερα...

Ομιλία Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στο Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ

Το 4ο κατά σειρά Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση, αυτό της Θεσσαλίας, πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, στη Λάρισα, στο πλαίσιο των 13 Περιφερειακών Συνεδρίων που έχουν προγραμματιστεί, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021».

Περισσότερα...

«Ο Σόιμπλε ήθελε την Ελλάδα ως παράδειγμα, για να καταστήσει σαφές σε μεγάλες χώρες από τι απειλούνται...»

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/YOAN VALAT

Για δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει η αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο η Welt am Sonntag σε εκτενές αφιέρωμα στον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό.

Περισσότερα...

Στάινμαϊερ από Ρώμη: Να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα συναισθήματα των πολιτών

ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/FRANCESCO AMMENDOLA / HANDOUT

«Από τη Μ. Βρετανία και την Καταλονία μέχρι την Πολωνία και την Ελλάδα γίνεται σαφές πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα συναισθήματα των πολιτών. Τα συναισθήματα και οι εσωτερικές διαθέσεις δεν είναι ποτέ δευτερεύοντα.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 19