Ανησυχία για το EURO λόγω τρομοκρατικής απειλής

Η Oμοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος της Γερμανίας εκφράζει φόβους για «συμβολικό» τρομοκρατικό χτύπημα κατά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στο Παρίσι. Σε επιφυλακή οι μυστικές υπηρεσίες.

 

Ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, τη μεγαλύτερη απειλή τρομοκρατικής επίθεσης διατρέχουν ο εναρκτήριος αγώνας στις 10 Ιουνίου μεταξύ Γαλλίας και Ρουμανίας καθώς και ο τελικός που αναμένεται στις 10 Ιουλίου. Αμφότεροι θα πραγματοποιηθούν στο Stade de France στο Παρίσι. Από ένα χτύπημα απειλούνται, σύμφωνα με τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (ΒΚΑ), κυρίως ματς με μεγάλο μιντιακό ενδιαφέρον και με ανάλογα αναμενόμενο μεγάλο αριθμό θεατών.

 

Στο στόχαστρο επίδοξων τρομοκρατών βρίσκονται όμως και επιμέρους εθνικές αποστολές, όπως η γερμανική. Ένα τρομοκρατικό χτύπημα σε βάρος ποδοσφαιρικών ομάδων από δυτικές χώρες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας θα είχε «ιδιαίτερη συμβολική σημασία» αναφέρει η ανάλυση της ΒΚΑ, την οποία επικαλείται στο σημερινό της φύλο η εφημερίδα BILD. Ως πιθανούς δράστες η εν λόγω ανάλυση «δείχνει» μικρές τρομοκρατικές ομάδες οι οποίες δρουν με άκρα μυστικότητα, όπως και μεμονωμένα άτομα με φανατισμό.

 

Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες ασφαλείας διεθνώς

 

To Στάδιο του Μπορντώ θα είναι ένα από τα 23 γαλλικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το EURO 2016

To Στάδιο του Μπορντώ θα είναι ένα από τα 23 γαλλικά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το EURO 2016

 

Βέβαια oι προειδοποιήσεις της ΒΚΑ δεν είναι κάτι καινούργιο. Από τις αρχές του χρόνου υπηρεσίες ασφαλείας και όχι μόνο γερμανικές έχουν εκφράσει επανειλημμένα έντονες ανησυχίες για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Υπηρεσίας (Europol), Ρομπ Γουέινραϊτ, προειδοποίησε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι «ένας ελκυστικός στόχος για τρομοκράτες».

 

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης απειλής εντάσσεται και η διμερής συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ που υπογράφηκε χθες στην Ουάσιγκτον και αφορά την εκτενή ανταλλαγή στοιχείων υπόπτων για τρομοκρατική δράση. Σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ η ανταλλαγή στοιχείων θα αφορά και υπόπτους που πρόσφατα έχουν έρθει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες.

 

Παναγιώτης Κουπαράνης, Βερολίνο

πηγή: DW

 

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα