Συγκλονιστικό το φινάλε του Σπύρου Γιαννιώτη!

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών Σπύρος Γιαννιώτης στα 36 του χρόνια και στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του κατέκτησε και το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από τη συλλογή του, το Ολυμπιακό, με την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στα 10χλμ. της «ανοιχτής θάλασσας» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το αργυρό μετάλλιο, που είναι και το τέταρτο της ελληνικής αποστολής στο Ρίο.

Ο Γιαννιώτης είχε ταυτόχρονη άφιξη με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και μάλιστα αρχικά οι διοργανωτές τον είχαν ανακοινώσει πρώτο, καθώς το σώμα του Κερκυραίου κολυμβητή ήταν φανερά μπροστά από αυτό του αντιπάλου στη γραμμή του τερματισμού, αλλά η τελευταία «χεριά» του ήταν μέσα στο νερό και ακούμπησε την αψίδα του τερματισμού ενώ είχε περάσει σχεδόν όλο του το σώμα! Η ελληνική αποστολή θέλησε να υποβάλει ένσταση, αλλά, όταν το πληροφορήθηκε ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης, το απέτρεψε«. »Είναι δίκαιο. Δεν μου βγήκε η χεριά. Το κέρδισε δίκαια. Δεν έχει σημασία".

Ο Γιαννιώτης ξεκίνησε συντηρητικά και στα πρώτα 2,5 χιλιόμετρα ήταν 23ος, δηλαδή δύο θέσεις από το τέλος, με ένα λεπτό διαφορά από τον προπορευόμενο. Στα 5 χιλιόμετρα ήταν 22ος με 1,5 λεπτό διαφορά από τον Αυστραλό Πουρτ, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό καθώς στα 7,5 χιλιόμετρα ήταν 14ος. Χίλια μέτρα πριν από τον τερματισμό ο Γιαννιώτης «έπιασε» το γκρουπ των πέντε κολυμβητών που ήταν στην κορυφή της κούρσας και 200 μέτρα πριν από τον τερματισμό «ανέβηκε» πρώτος, για να τον φθάσει τελικά ο Βέερτμαν.

Και στους δύο δόθηκε «ταυτόχρονη άφιξη» με 1 ώρα 52' 59''! Τρίτος τερμάτισε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ, κι αυτός με τον ίδιο χρόνο, με τέταρτο τον Κινέζο Λιτζούν Ζου (1 ώρα 53' 02''). Ένα δευτερόλεπτο πιο πίσω (1 ώρα 53' 03'') τερμάτισαν με τον ίδιο χρόνο ο Αμερικανός Γιουλιμόφσκι και οι Ιταλοί Ρουφίνι και Βανέλι στον πιο συναρπαστικό αγώνα «ανοιχτής θάλασσας» που έχει γίνει ποτέ!

Από το 2000 στο Σίδνεϊ και μετά ο Σπύρος Γιαννιώτης έχει πάρει μέρος σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο 2012 στο Λονδίνο, στην πατρίδα της μητέρας του, είχε τερματίσει στην 4η θέση στην «ανοιχτή θάλασσα». Έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης πολλές φορές, ενώ το 2013 στη Βαρκελώνη έγινε κι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παγκόσμιος πρωταθλητής στην «ανοικτή θάλασσα». Από το 2011 έως το 2013 είχε ανακηρυχθεί τρεις διαδοχικές χρονιές «αθλητής της χρονιάς» από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου.

Το μετάλλιο του Γιαννιώτη στο Ρίο ήταν το πρώτο που κατακτά η Ελλάδα στην κολύμβηση μετά από 120 χρόνια και τους πρώτους αγώνες που είχαν γίνει στην Αθήνα! Τα προηγούμενα μετάλλια είχαν κατακτήσει το 1896 οι: Ιωάννης Μαλοκίνης (χρυσό), Σπύρος Χαζάπης (ασημένιο), Δημήτρης Δρίβας (χάλκινο) στα 100μ. ελεύθερο για ναύτες, ο Αντώνης Πεπανός (ασημένιο), Ευστάθιος Δρίβας (χάλκινο) στα 500μ. ελεύθερο και ο Ιωάννης Ανδρέου (ασημένιο) στα 1.200μ. ελεύθερο.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα