Ένας θρύλος της Alfa Romeo, το 1900 Sport Spider του 1954 ξέρει ακόμη και τώρα να κερδίζει τις εντυπώσεις

Ένα από τα ιστορικότερα αυτοκίνητα της Alfa Romeo είναι το 1900 Sport Spider του 1954. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο αγωνιστικό spider, που έχει παραχθεί σε ελάχιστες μονάδες, είναι εφοδιασμένο με τον 4κύλινδρο κινητήρα 1900 κ. εκ. με δύο εκκεντροφόρους και ξηρό κάρτερ. Το μοντέλο αποδίδει 138 ίππους, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να φθάσει τα 220 χλμ/ώρα. Το βάρος του είναι 880 κιλά, ενώ από την πρώτη στιγμή είχε εξαιρετική για την εποχή αεροδυναμική.

Περισσότερα...

Πρόκληση η ηλεκτροκίνηση στα αυτοκίνητα

Η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε σημείο καμπής. Από τη μια η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και από την άλλη οι συγχωνεύσεις. Το Σαλόνι της Γενεύης γιορτάζει όμως για μια ακόμα φορά τους συμβατικούς κινητήρες.

Περισσότερα...

LED νέας γενιάς

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει μία νέα τεχνολογία «έξυπνων» προβολέων LED, οι οποίοι μπορούν να «διακρίνουν» τα αντικείμενα στους δρόμους και να στρέφονται, να ανάβουν ή να σβήνουν αναλόγως.

Περισσότερα...

Τα αξιοθέατα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Με το βλέμμα στο μέλλον

Οι πωλήσεις της Opel ανακάμπτουν και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία τολμά να στρέψει και πάλι το βλέμμα της στο μέλλον της αυτοκίνησης. Το νέο ψηφιακό μοντέλο της Opel είναι μόνο ένα από τα περίπου 100 νέα οχήματα που πρόκειται να παρουσιαστούν στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης από τις 3 έως τις 13 Μαρτίου.

Περισσότερα...

Συναρπαστικά αυτοκίνητα, που μας ταξιδεύουν στο χρόνο

Οι λάτρεις των αυτοκινήτων ρετρό είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ανεπανάληπτα εκθέματα στο  Grand Palais του Παρισιού. Μάλιστα όσοι είχαν την οικονομική δυνατότητα μπορούσαν μάλιστα και να αγοράσουν κάποιο από αυτά.

Περισσότερα...

Kαυτά αυτοκίνητα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Ντιτρόιτ της Αμέρικής. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στο ημερολόγιο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο όπου παρουσιάστηκαν τα νέα καυτά μοντέλα της χρονιάς.

Περισσότερα...

Έχουμε βάλει τον «αυτόματο πιλότο»

Δυστυχώς πολλά αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει ακόμα ΚΤΕΟ, επίσης πολλά αυτοκίνητα δεν κάνουν ούτε τα στοιχειώδη όπως service και αλλά βασικά ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους οδηγούς/ιδιοκτήτες αλλά και για τους άλλους οδηγούς, θα ήθελα λοιπόν το σχόλιο σας κυρίως για το θέμα των ΚΤΕΟ.

Περισσότερα...

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος στο “Tokyo Motor Show 2015”

Η οικολογία και οι νέες μορφές ενέργειας αποτέλεσαν τις σημαντικότερες τάσεις στο άνοιγμα της 44ης Έκθεσης Αυτοκινήτου του 2015 “Tokyo Motor Show”, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

 

Ακόμη πιο δυναμικό και πιο σπόρ έγινε, σύμφωνα με τους ειδικούς, το μοντέλο της Volkswagen, “Polo WRC”. Κάτω από το καπό του κρύβεται ένα πλήθος τεχνικών καινοτομιών, με την πιο αξιοσημείωτη αλλαγή να είναι το καινούργιο μοντέλο σχεδιασμού του. 

Περισσότερα...

Ποιος θα φτιάξει το αυτοκίνητο του μέλλοντος;

Η δικτυωμένη και αυτοματοποιημένη αυτοκίνηση απασχολεί την αυτοκινητοβιομηχανία και τις εταιρίες διαδικτυακών υπηρεσιών. Πότε συμμαχούν αυτοκινητοβιομηχανία και εταιρίες IT και πότε ανταγωνίζονται, δείχνει η ΙΑΑ.

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 7

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα