Πολωνία: Η Βαρσοβία συνδέει τη ρωσική υπερδραστηριότητα στην Κριμαία και το Καλίνινγκραντ με την Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Πολωνή πρωθυπουργός Εύα Κόπατς εκτίμησε σήμερα ότι «η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα» στο Καλίνινγκραντ και την Κριμαία είναι μια απόπειρα να ασκηθεί πίεση στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο θα εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.

«Σήμερα η Ρωσία κάνει αυτού του είδους τις κινήσεις λίγο πριν από την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο στ

ις 19 και 20 Μαρτίου ώστε να ασκήσει κάποια επιρροή στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις», δήλωσε η Κόπατς.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αποφασίσουν «αν θα παρατείνουν τις τρέχουσες κυρώσεις, ή, αν δεν τηρούνται οι συμφωνίες του Μινσκ, να υιοθετήσουν νέες οικονομικές κυρώσεις, ακόμη πιο σκληρές», διευκρίνισε η ίδια.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση, έχουμε παρατηρήσει μια υπερδραστηριότητα στη Βαλτική Θάλασσα και στον εναέριο χώρο της Βαλτικής, όμως δεν υπάρχει ακόμη λόγος να σημάνουμε τον συναγερμό», υπογράμμισε η Κόπατς.

Η Πολωνή πρωθυπουργός αντέδρασε με αυτό τον τρόπο στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία έχει αναπτύξει πυραύλους Iskander-M στον ανατολικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, στα σύνορα με την Πολωνία και τη Λιθουανία, καθώς και στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Κριμαία.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε γυμνάσια μεγάλου εύρους σε πολλές περιοχές, αναπτύσσοντας 8.000 πυροβολητές στην Κριμαία και στα νοτιοδυτικά, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα