Βουλγαρία: Παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων από την Bulgarian Energy Holding εντοπίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράβαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης "εντοπίζει" στην κρατική εταιρεία Bulgarian Energy Holding (BEH) η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μάργκρετ Βεστάγκερ δήλωσε ότι οι αντιμονοπωλιακοί κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα σημαντικό εργαλείο συμβολής στην Ενεργειακή Ένωση. "Πρέπει να σπάσουμε τα εμπόδια, έτσι ώστε οι πολίτες και οι επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπορούν να απολαύσουν πιο ανταγωνιστικές τιμές ενέργειας και ασφάλειας του εφοδιασμού" τόνισε.

   Οι εταιρείες, για να είναι ανταγωνιστικές στις αγορές προμήθειας φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, πρέπει να έχουν πρόσβαση στις υποδομές φυσικού αερίου της ΒΕΗ. Η Επιτροπή πρέπει να διασφαλίσει ότι παρέχεται δίκαιη πρόσβαση, πρόσθεσε.

   Η ΒΕΗ προμηθεύει φυσικό αέριο και οι θυγατρικές της κατέχουν ή ελέγχουν το εγχώριο βουλγαρικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και τη μοναδική αποθηκευτική εγκατάσταση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία.

   Εάν οι ανησυχίες της Επιτροπής είναι δικαιολογημένες, η συμπεριφορά αυτή θα είχε μειώσει και συνεχίζει να μειώνει τον ανταγωνισμό στις αγορές προμήθειας φυσικού αερίου στη Βουλγαρία. Στα προκαταρκτικά ευρήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τονίζεται ότι αυτές οι πρακτικές μπορεί να συνιστούν κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της ΒΕΗ, η οποία απαγορεύεται από το άρθρο 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Το ίδιο "μήνυμα" εστάλη, επίσης, στις εταιρείες Bulgartransgaz and Bulgargaz, τον διαχειριστή του δικτύου και τον δημόσιο προμηθευτή αντίστοιχα.

   Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία, τον Ιούλιο του 2013. Η δήλωση της Επιτροπής είναι προκαταρκτική και δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

   Ε.Σ.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα