Σερβία: Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τ. Νίκολιτς καταδίκασε το κάψιμο σημαίας της Κροατίας στο Βελιγράδι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς απέστειλε στην ομόλογό του της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς γραπτό μήνυμα στο οποίο καταδικάζει οξύτατα το κάψιμο της κροατικής σημαίας στο Βελιγράδι και τονίζει ότι πίσω από τέτοιες κινήσεις δεν είναι το κράτος, ούτε κάποιος κρατικός αξιωματούχος.

Με αφορμή το επεισόδιο που συνέβη την Τετάρτη, όταν ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS) Βόισλαβ Σέσελι έκαψε την κροατική σημαία σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόμματός του, έξω από το δικαστικό μέγαρο στο Βελιγράδι, ο σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας για τις εξωτερικές υποθέσεις, Ίβαν Μρκιτς εκ μέρους του κ. Νίκολιτς απέστειλε στον Κροάτη ομόλογό του Ντάριο Μίχελιν μήνυμα προς την πρόεδρο της Κροατίας.

Στο μήνυμα ο πρόεδρος της Σερβίας εκφράζει απέχθεια για οποιαδήποτε υποβάθμιση συμβόλων κρατών ή πολιτών. "Το κάψιμο της σημαίας της Κροατίας θα πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα θα πρέπει να ληφθούν κατά του δράστη. Πιστεύω ότι θα καταλάβετε ότι πίσω από τέτοια περιστατικά δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική, πόσο μάλλον η σερβική ηγεσία" υπογραμμίζει.

Ο Τόμισλαβ Νίκολιτς αναφέρει ότι πολλά επεισόδια και σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνέβησαν και στην Κροατία, αλλά “η Σερβία δεν τα θέτει, ούτε θα τα θέσει στην πρώτη γραμμή της πολιτικής προσοχής”.

Ο κ. Νίκολιτς τονίζει στο μήνυμα προς την Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς ότι η σερβική ηγεσία "καθοδηγείται από την αποδεδειγμένη σοφία ότι οι γείτονες θα πρέπει να κάνουν τα πάντα, ώστε η συμβίωση να είναι καλύτερη και όχι δύσκολη".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας της Σερβίας, από το Ζάγκρεμπ εστάλη απαντητικό μήνυμα, στο οποίο επισημαίνεται ότι η κ. Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς "εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της και προσβλέπει στη συνεργασία."

Κ.Γ.

 

H HellenicMail σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Τα κινητά καταστρέφουν τη λίμπιντο…

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Νέτσερ, ο ποπ σταρ του ποδοσφαίρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Γιατί ο Χούμπολτ παραμένει επίκαιρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Γερμανία: πόλος έλξης Ελλήνων τουριστών