Τσεχία: Ο πρόεδρος της χώρας Μιλος Ζέμαν απαγορεύει την είσοδο στο Κάστρο της Πράγας, την επίσημη προεδρική κατοικία, στον πρέσβη των ΗΠΑ αναφέρουν τοπικά μέσα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν έχει «κλείσει την πόρτα» στο Κάστρο της Πράγας για τον Αμερικανό πρέσβη, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου οι οποίες εκλήφθηκαν ως ευθεία κριτική προς την Τσεχία, για την απόφαση του προέδρου Ζέμαν να μετάσχει επισήμως στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που θα γίνουν στη Μόσχα, αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν αποφασίσει να μποϋκοτάρουν την τελετή που θα γίνει τον προσεχή Μάιο εξ αιτίας του ρόλου της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, αλλά ο Ζέμαν- ο οποίος συχνά κινείται εκτός γραμμής της ΕΕ - έχει πει ότι θα παραστεί.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τον Τσέχο πρέσβη στην Ουάσιγκτον να δίνει συμβουλές στον Αμερικανό πρόεδρο, που να ταξιδέψει» ανέφερε ο Ζέμαν. «Εγώ δεν επιτρέψω σε κανένα πρεσβευτή να έχει λόγο για τα διεθνή ταξίδια μου» είπε. «Η πόρτα του κάστρου έχει κλείσει για τον πρέσβη Σαπίρο»συμπλήρωσε ο Τσέχος πρόεδρος σύμφωνα με τα τοπικά δημοσιεύματα

Πάντως εκπρόσωπος της προεδρίας δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι ο Αντριου Σαπίρο ο αμερικανός πρέσβης στην Πράγα θα έχει πρόσβαση σε κοινωνικές εκδηλώσεις στο Κάστρο της Πράγας, την επίσημη κατοικία του προέδρου της Τσεχίας.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα