ΕΕ-Βρετανία-Ελλάδα: Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι βέβαιη για την παραμονή της Βρετανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. "Κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί λύση", είπε αναφερόμενη στην Αθήνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία ημέρα πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά της ότι η χώρα θα παραμείνει στους κόλπους της ΕΕ καθώς αυτό είναι τόσο προς το συμφέρον του Λονδίνου, όσο και προς του μπλοκ.

Η Μογκερίνι αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας: "Κάνουμε τα πάντα, από την πλευρά της Επιτροπής, την ευρωπαϊκή πλευρά, και ελπίζω, είμαι πεπεισμένη, και από την ελληνική πλευρά, για την εξεύρεση λύσης".

Απευθυνόμενη σε μία ομάδα κυρίως ευρωπαίων φοιτητών στη διάρκεια επίσκεψής της στο Πεκίνο, η Μογκερίνι είπε ότι οι αυριανές βουλευτικές εκλογές στη Βρετανία είναι ακόμη ρευστές και ότι το αποτέλεσμά τους είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

"Σε κάθε περίπτωση, θα έλεγα ότι η σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, η παρουσία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ, είναι κάτι που θα συνεχιστεί", είπε κατά την ομιλία που εκφώνησε στο μεγάλου κύρους πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

"Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί βαρύγδουπο. Αλλά είμαι πεπεισμένη ότι είναι προς το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου η παραμονή του στην ΕΕ και προς το ευρωπαϊκό συμφέρον να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ ως πλήρες μέλος".

Η Βρετανία αναγνώρισε τον ρόλο της ΕΕ στη διαχείριση των διπλωματικών προβλημάτων, ειδικά σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, πρόσθεσε.

"Επομένως θεωρώ ότι ο βρετανικός λαός, όπως και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, θα αναγνωρίζει την αξία του να ανήκει σε αυτή την μεγάλη οικογένεια, που όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες οκογένειες, δεν είναι πάντα εύκολη στη συμβίωση".

Η Βρετανία δεν είναι το μοναδικό μέλος της ΕΕ όπου τίθεται ερώτημα για την μελλοντική του παραμονή στο μπλοκ.

Αρνητικά συναισθήματα προς την ΕΕ τρέφουν κι άλλες χώρες-μέλη, σχολιάζει το Ρόιτερς.

"Δεν θεωρώ ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι η αποσύνθεση. Δεν νομίζω ότι η ΕΕ θα κάνει αναστροφή και, έπειτα από πολυετή διεύρυνση, θα αρχίσει να χάνει κομμάτια της. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτό το μέλλον μας".

ΜΜ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα