«Να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης»

Σε ημερίδα του Forum Europe, στις Βρυξέλλες, με θέμα την «Ανάπτυξη μιας Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Τεχνητή Νοημοσύνη» συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Κατά την ομιλία του, ο Νίκος Παππάς σημείωσε ότι η σύγχρονη τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εθνική οικονομική ανάπτυξη, αν διαλύσουμε τους φόβους που στηρίζονται περισσότερο σε μύθους, αν εφαρμόσουμε πολιτικές που ενισχύουν τις ψηφιακές δεξιότητες των πολιτών, αν πείσουμε όλους ότι χρησιμοποιείται για την αύξηση της ανθρώπινης ικανότητας και όχι την αντικατάστασή της».

Και προσέθεσε: «Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν εργαλείο ισόρροπης και δίκαιης ανάπτυξης και όχι βάση νέων χασμάτων μεταξύ κοινωνιών και χώρων. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο για όλους μέλλον».

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ο Νίκος Παππάς είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα ψηφιακά έργα που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελλάδα, όπως την Ευφυή Γεωργία, την ανάπτυξη των δικτύων νέας γενιάς -μέσα από δημόσια και ιδιωτική επένδυση 4 δισ. ευρώ- αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας για τη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας 5G.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γίρκι Κατάινεν, καθώς και εκπρόσωποι χωρών και εταιρειών του κλάδου των νέων τεχνολογιών. Τον υπουργό συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών