Κύπρος: Στις 50.000 οι άνεργοι τον Ιανουάριο

Σε πολύ ψηλά επίπεδα συνεχίζει να βρίσκεται το ποσοστό της ανεργίας στην Κύπρο, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία στα Επαρχιακά Γραφεία Εργασίας, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο τέλος Ιανουαρίου ανήλθαν στους 50.039.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία, διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις που δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον πρώτο μήνα της χρονιάς μειώθηκε στα 45.839 άτομα σε σύγκριση με 46.364 τον Δεκέμβριο του 2014, σημειώνοντας μικρή υποχώρηση 1,14% ή 525 πρόσωπα λιγότερα.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2014, καταγράφηκε μείωση 2.744 ατόμων ή 5,2% στους εγγεγραμμένους άνεργους, σύμφωνα με τα πραγματικά στοιχεία, την ώρα που σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία σημειώθηκε πτώση 4,56% ή 2.187 λιγότερα άτομα. Η υποχώρηση που καταγράφηκε αποδίδεται στο τομέα των κατασκευών, με τη μαζική φυγή επαγγελματιών ή εργαζομένων του κλάδου στο εξωτερικό, καθώς οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 1.336. Παράλληλα στον κλάδο του εμπορίου, οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 977, στον τομέα των χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων υποχώρησαν κατά 820, στη μεταποίηση κατά 808, στις επαγγελματικές και τεχνικές δραστηριότητες κατά 352, στον τομέα της εκπαίδευσης μειώθηκαν κατά 305, ενώ όσον αφορά στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, παρουσιάστηκε μείωση 461 ατόμων.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα