Ουκρανία-ΗΠΑ-Ρωσία: Η "ρωσική επίθεση" στην ανατολική Ουκρανία είναι "η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο" και η Μόσχα οφείλει "να δεσμευθεί άμεσα" σε μια κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ Κέρι

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα στο Κίεβο πως "η ρωσική επίθεση" στην ανατολική Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο και κάλεσε τη Μόσχα να δεσμευθεί "άμεσα" σε μια κατάπαυση του πυρός.

"Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά" όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.300 ανθρώπους μέσα σε σχεδόν δέκα μήνες, δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

Ο αμερικανός υπουργός πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον, ενώ αναζητεί μια διπλωματική λύση, δεν θα "κλείσει τα μάτια" στα ρωσικά άρματα μάχης και τους ρώσους μαχητές που περνούν τα σύνορα με την Ουκρανία και πως η Ρωσία οφείλει "να δεσμευθεί άμεσα" σε μια κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, όπου στηρίζει τους φιλορώσους αντάρτες.

"Πρέπει να υπάρξει άμεση δέσμευση για μια πραγματική κατάπαυση του πυρός, η οποία να μην είναι μόνο ένα κομμάτι χαρτί με λέξεις, αλλά να ακολουθηθεί από συγκεκριμένες ενέργειες", τόνισε ο Κέρι.

Η Ρωσία απορρίπτει επίμονα τις κατηγορίες από το Κίεβο και τη Δύση ότι υποστηρίζει με στρατεύματα και βαριά όπλα τη φιλορωσική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.

ΓΑ

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα