Ηράκλειο: «Είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευ. Κουκιαδάκης

Σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκονται η περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι, οι υπηρεσίες και οι φορείς για την αντιμετώπιση τυχόν συνεπειών από το εξελισσόμενο κύμα κακοκαιρίας. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουκιαδάκη ήδη έχουν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις στην περιοχή του «Δρακουλιάρη» και έκλεισε για προληπτικούς λόγους ο δρόμος στο ύψος της γέφυρας του «Δρακουλιάρη», στην περιοχή της Φοινικιάς, μετά από εισήγηση πυροσβεστικής υπηρεσίας, αστυνομίας, πολιτικής προστασίας δήμου Ηρακλείου και περιφέρειας Ηρακλείου.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία. Σήμερα κάνουμε τη σύσκεψη αυτή με τις άμεσα εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση από τις συνέπειες της κακοκαιρίας» ανέφερε ο κ. Κουκιαδάκης.

«Στην περιοχή του "Δρακουλιάρη" έχουμε προχωρήσει από χθες βράδυ σε στοχευμένη παρέμβαση» είπε ο κ. Κουκιαδάκης και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να «στεγανοποιήσουμε» με μεγάλα δίτονα τσιμεντένια μπλόκα τον δρόμο, εφόσον απαιτηθεί, προκειμένου να προστατεύσουμε τις γύρω κατοικημένες περιοχές. Επίσης σήμερα το πρωί κλείσαμε συγκεκριμένο σημείο, που είχε πλημμυρίσει την προηγούμενη φορά, κάναμε μια διευθέτηση της κοίτης του ποταμού και το ανάχωμα που υποχώρησε έχει ανακατασκευαστεί».

Ο διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Ηρακλείου, πύραρχος Μανόλης Δαμουλάκης, ανέφερε ότι η υπηρεσία είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να ανταποκριθεί σε συμβάντα της αρμοδιότητάς της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυροσβεστική μέχρι τώρα έχει παρέμβει σε περιστατικά κοπής δέντρων που έπεσαν από τους σφοδρούς ανέμους και κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, αποφεύγοντας να βρίσκονται κάτω από ηλεκτροφόρα καλώδια, κάτω από δέντρα και αντικείμενα που μπορούν να παρασυρθούν από τον ισχυρό άνεμο.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα