Μυτιλήνη: Συνάντηση περιφερειάρχη με θέμα το ούζο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ποτοποιών Αποσταγματοποιών Λέσβου, συναντήθηκε η περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ειδικά σε σχέση με τον υψηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης οινοπνεύματος και την ανάγκη επιμήκυνσης του χρόνου καταβολής του από τις ποτοποιίες στο δημόσιο. Επίσης, εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών για την περαιτέρω προβολή των προϊόντων του κλάδου.

Όπως είναι γνωστό, οι ποτοποιίες είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν τον φόρο με την αγορά τού οινοπνεύματος. Όμως εκείνες θα εισπράξουν τον φόρο αυτόν, πολλούς μήνες αργότερα. Διότι στο μεσοδιάστημα θα γίνει η απόσταξη, το ούζο που θα παραχθεί θα αποθηκευθεί, στη συνέχεια θα συσκευαστεί και κάποια στιγμή θα πωληθεί σε χονδρεμπόρους και καταστήματα λιανικής πώλησης. Αυτό σημαίνει, ότι οι ποτοποιίες είναι υποχρεωμένες να δεσμεύουν πολύ μεγάλα κεφάλαια για την πληρωμή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε μια περίοδο που οι τράπεζες δεν τους χορηγούν κεφάλαια κίνησης, ο κύκλος εργασιών τους είναι μειωμένος και γενικότερα στην αγορά υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη ρευστότητας.

Ιδιαίτερα οι ποτοποιίες του Πλωμαρίου τόνισαν, ότι είναι άμεση ανάγκη να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο προς και από την περιοχή τους, το οποίο επηρεάζει και την προσβασιμότητα προς τις ποτοποιίες που βρίσκονται εκεί. Η Περιφερειακή Αρχή ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου για τις μέχρι τώρα ενέργειες της και για τα έργα που δρομολογούνται.

Η κ. Καλογήρου χαρακτήρισε το ούζο, εθνικό προϊόν και τόνισε ότι στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, είναι απαραίτητη η επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του κλάδου των ποτοποιών.

Στη σύσκεψη, από το Σύνδεσμο Ποτοποιών, Αποσταγματοποιών Λέσβου συμμετείχαν οι Στάθης Βαρβαγιάννης, Αλέξανδρος Κουζινόγλου, Χρήστος Μητσάκης και Μανώλης Συρέλλης.

Από πλευρά της Περιφέρειας, εκτός από την κ. Καλογήρου στη συνάντηση συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Στρατής Κύτελης και Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Κωστόπουλος.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα