Το υπουργείο Οικονομίας θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής για την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών έργων, μέσω ΕΣΠΑ, στην Αθήνα μέχρι το τέλος του 2015

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη συμβολή του υπουργείου Οικονομίας στην υλοποίηση των έργων που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 ζήτησε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα.

Ο δήμαρχος παρουσίασε στον υπουργό τα αναπτυξιακά έργα που έχει εκπονήσει ο δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα οποία αφορούν παρεμβάσεις στους τομείς της πολεοδομίας, της επιχειρηματικότητας, της τουριστικής προβολής της Αθήνας, της κοινωνικής μέριμνας και του πολιτισμού.

Ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου και την ολοκλήρωση των έργων μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2015. Τέλος, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων για την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Τέλος, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες του δήμου Αθηναίων για την επόμενη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του δημάρχου για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως σημειώνεται σε αναρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, αναφέρθηκε ότι η πρώτη πιλοτική παρέμβαση θα γίνει στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας το οποίο περικλείεται από τις οδούς Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους-Αθηναΐδος και Αιόλου και επεκτείνεται έως την οδό Αθηνάς και στόχο θα έχει να αναβαθμίσει την αισθητική και τη λειτουργία των δημόσιων χώρων και να θέσει το πλαίσιο μίας κοινωνικά συνεπούς χρήσης και οργανωμένης διαχείρισης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, αναφερόμενος στη σημασία της πιλοτικής εφαρμογής, είπε ότι, «αν αυτή φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα ορατής αναβάθμισης και βελτίωσης, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για άλλες, ανάλογες παρεμβάσεις σε άλλες περιοχές». Υπογράμμισε ότι θα αποδείξει «και την αποτελεσματικότητα στη συνεργασία διαφορετικών υπηρεσιών και διευθύνσεων του δήμου Αθηναίων, αλλά και τη νέα αντίληψη της συμμετοχής, της συνέργειας, των διευρυμένων συνεργασιών, της παραγωγικής επαφής και του δημιουργικού διαλόγου» μεταξύ του δήμου, των εμπλεκόμενων φορέων και των πολιτών".

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα