Η στρατηγική των εταίρων και η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης

eurwpaiko koinovoulio

Με «όπλο» τη ρύθμιση του χρέους της Ελλάδας οι εταίροι μας, πιέζουν την Ελληνική Κυβέρνηση να μην εγκαταλείψει την οδό των μεταρρυθμίσεων και να τηρήσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις της.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την ένταση της πίεσης και θα ήθελαν να παραπέμψουν για το μέλλον τις πιο επώδυνες αποφάσεις, στη γνωστή λογική «άστο για αργότερα».

Αντίθετος με αυτή τη λογική είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος θέλει, σταθερά και βήμα – βήμα να επιλύσει όλες τις εκκρεμότητες και να αφοσιωθεί στην «εθνική υπόθεση» της μείωσης του χρέους. Ένα θέμα στο οποίο, το Μαξίμου θα επιθυμούσε να αξιοποιήσει και πολιτικά, εφόσον βέβαια υπάρξει θετική εξέλιξη.

Κρίσιμος χρόνος για την ελληνική οικονομική πραγματικότητα είναι και τα stresstestsτων ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, το ερχόμενο φθινόπωρο. Όλοι γνωρίζουν ότι τα «κόκκινα δάνεια» αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο των ελληνικών τραπεζών ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις πρόσθετες κεφαλαιακές ανάγκες που θα προκύψουν.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, μετά τον Νοέμβριο να υπάρξει ανάγκη αναζήτησης και πάλι κεφαλαίων από την ελληνική κυβέρνηση αφού οι εταίροι αναμένεται να χρησιμοποιήσουν «το χαρτί» των τραπεζών για να πιέσουν ακόμα περισσότερο την ελληνική πλευρά.

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα