ΕΕ: Ζητούμενο, η "χρυσή τομή" για το θέμα της Ελλάδας, λέει ο Επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί

To ζητούμενο στις εποικοδομητικές επαφές που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι να βρεθεί μια χρυσή τομή μεταξύ του σεβασμού της δημοκρατικής επιλογής του ελληνικού λαού και του σεβασμού των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα, δήλωσε ο επίτροπος οικονομίας Πιέρ Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, να μη δέχεται ελληνικά ομόλογα ως εγγυήση είπε ότι η Επιτροπή τη λαμβάνει υπόψη, σημειώνοντας πάντως ότι οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Απο εκεί και πέρα, όπως τόνισε, οι επαφές συνεχίζονται και θα συνεχιστούν τόσο στη Σύνοδο Κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου και κυρίως στο Γιουρογκρούπ στις 16 Φεβρουαρίου όπου θα πρέπει να ληφθούν "ορισμένες αποφάσεις". Ο Π. Μοσκοβισί δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στην επερχόμενη υπουργική Σύνοδο του G20 στην Κωνσταντινούπολη.

Παρά την αναθεώρηση προς τα κάτω, σε σχέση με τις φθινοπωρινές προβλέψεις, για την ανάπτυξη από 3% σε 2,5% για το 2015, ο κοινοτικός επίτροπος είπε ότι το σημαντικό είναι ότι η ανάπτυξη επιστρέφει, κάτι που θα συμβάλει θετικά στη μείωση του χρέους, των ελλειμμάτων και των ανισοτήτων και στη δημιουργία απασχόλησης. Προειδοποίησε, ωστόσο, για την αβεβαιότητα που υπάρχει και η οποία μπορεί να επηρεάσει την ανάκαμψη της οικονομίας, αν αθετηθούν βασικές δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι με βασικό γνώμονα την παραμονή της χώρας στο ευρώ και έχοντας υπόψη ότι υπάρχουν περιθώρια ελιγμών τόσο για την ευρωζώνη όσο και για την κυβέρνηση από την οποία αναμένουμε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την εξεύρευση κοινά αποδεκτής λύσης, υπογράμμισε.

Σε ότι αφορά τη μετεξέλιξη της τρόικας ο Π. Μοσκοβισί είπε ότι η παρουσία της Κομισιόν, της ΕΚΤ αλλά και του ΔΝΤ είναι απαραίτητη, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα βρεθούν τρόποι να εργαστούμε μαζί. 'Αφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι διεξάγεται συζήτηση για τη μελλοντική μορφή της.

sardis rent a car banner

e-iatros

Πρώτη μέρα στο σχολείο για την πριγκίπισσα Σάρλοτ

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ο Μπραντ Πιτ υπόσχεται ότι δεν θα πιει ποτέ ξανά αλκοόλ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Τα «αστικά τοπία» του Matias Bechtold

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Το Facebook εξετάζει την απόκρυψη του αριθμού των "likes" από τις αναρτήσεις των χρηστών