Βέλγιο: Έγινε το πρώτο βήμα σε μια διαδικασία ανοικοδόμησης της εμπιστοσύνης, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τη συμφωνία παράτασης της δανειακής σύμβασης. Δηλώσεις Μοσκοβισί και Λαγκάρντ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε θετική συμφωνία για την Ελλάδα, τους Έλληνες πολίτες και για το σύνολο της ευρωζώνης κατέληξε σήμερα το Eurogroup, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup.

"Σήμερα έγιναν σημαντικά βήματα προς την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη" δήλωσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. Ο Ολλανδός πρόεδρος δήλωσε ότι εγκρίθηκε επί της αρχής το ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης που θα είναι τετράμηνη.

Δήλωσε επίσης ότι τόσο στην διάρκεια της παράτασης όσο και στη συνέχεια θα ισχύσει η αρχή της ευελιξίας. Για παράδειγμα, ανέφερε, θα ισχύσει ευελιξία στο ζήτημα των δημοσιονομικών πλεονασμάτων τα οποία θα εξαρτώνται από τους ρυθμούς ανάπτυξης.

Σημείωσε επίσης ότι ως την ερχόμενη Δευτέρα η Ελλάδα θα προτείνει ένα πρώτο κατάλογο με τις διαρθρωτικές αλλαγές που επιθυμεί να προωθήσει και ότι ως τον Απρίλιο η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί. Ανέφερε επίσης ότι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και οι εθνικές διαδικασίες για την επικύρωση της παράτασης.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων μηνών θα πρέπει να συζητηθούν με τις ελληνικές αρχές οι διευθετήσεις που θα πρέπει να γίνουν μετά το τέλος της παράτασης.

Όπως ανέφερε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα μπορέσει να εκταμιευθεί η τελευταία δόση των δανείων από τον EFSF, ύψους 1,8 δισ. ευρώ και 1,9 δισ. ευρώ από τα SMPs (κέρδη κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα).

Ο πρόεδρος του Eurogroup πρόσθεσε ότι οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε καμία μονομερή ενέργεια που θα είχε αρνητικές επιπτώσεις, τόσο στην δημοσιονομική σταθερότητα, όσο και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πιέρ Μοσκοβισί ανέφερε ότι «επικράτησε η λογική, ότι είναι ισορροπημένη συμφωνία και ότι στόχος είναι η τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας». Πρόσθεσε ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της ευρωζώνης στο σύνολό της.

Τέλος η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ απέδωσε εύσημα στον Γ. Ντάισελμπλουμ για τις προσπάθειες που κατέβαλε για επίτευξη συμφωνίας.

 

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα