Δραστικές αποφάσεις για έξοδο από την κρίση ζητάει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη ζημιά, που έχει προκληθεί - και εξακολουθεί να προκαλείται - στην αγορά και στην πραγματική οικονομία από το κλίμα ανασφάλειας που υπάρχει, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, κατά την ομιλία του στο συνέδριο, Auditing,Tax & Consulting Services που πραγματοποείται σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου.

Ο κ. Κόλλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο, που παίζει ο ιδιωτικός τομέας στη διαμόρφωση του εθνικού προϊόντος της χώρας και μίλησε για το παραγωγικό μοντέλο και την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του, ώστε η χώρα να βγει ταχύτερα από την κρίση. Όπως είπε, η λανθασμένη πρακτική της χρησιμοποίησης των ταμειακών διαθεσίμων και των αποθεματικών των φορέων δεν αρκεί σε καμία περίπτωση.

«Ο ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει - και εξακολουθεί να πληρώνει - το μάρμαρο των καθυστερήσεων και της αναβλητικότητας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του τόπου» είπε ο πρόεδρος και τόνισε ότι σίγουρα έγιναν αλλαγές, που κανείς δε φανταζόταν, μέχρι πριν από 7-8 χρόνια, οι περισσότερες όμως εξ αυτών ήταν αποσπασματικές και δεν έβαλαν το μαχαίρι στο κόκαλο. Αντίθετα, είτε από το φόβο του κομματικού κόστους είτε επειδή προέκυπταν ισχυρότατες εσωκομματικές αντιδράσεις μετά, κατέφευγαν στις εύκολες λύσεις, οι οποίες επιβάρυναν όλο και περισσότερο τους συνεπείς πολίτες-φορολογούμενους, ενισχύοντας το αίσθημα της εις βάρος τους αδικίας».

Αναφορικά με το κλίμα των τελευταίων τριών μηνών, ο κ. Κόλλιας επεσήμανε ότι «τα επίσημα στοιχεία φανερώνουν το μέγεθος της ζημιάς, που προκάλεσαν οι πρόωρες εκλογές και το κλίμα απόλυτης πολιτικής αβεβαιότητας".

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα