Α. Σαμαράς: Πρόσκληση σε βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο, εν μέσω σκληρών διλημμάτων-Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

samaras new

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαναφέρνει στο στόμα των αγορών τη λέξη Grexit

Πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, θέτοντάς τους σκληρά διλήμματα.

Ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους βουλευτές, όχι μόνο της παράταξής του, μίλησε για ευθύνη, προκειμένου να βάλουν την υπογραφή τους στο αύριο της χώρας και όχι στην επιστροφή του χθες. «Αυτή η πατρίδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες», τόνισε ο Πρωθυπουργός και «οι βουλευτές θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη αν θέλουν να προχωρήσει μπροστά ή να κατρακυλήσει προς τα κάτω». Μίλησε, ακόμη, για την ευθύνη να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρώπη και να μην την σπρώξουν εκτός των Ευρωπαϊκών θεσμών.

Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτά που υποστηρίζει προκαλούν φόβο παντού, ενώ αναρωτήθηκε αν έχουν επαφή με τη διεθνή πραγματικότητα. Μάλιστα, σε δραματικούς τόνους ο κ. Σαμαράς εξήγησε πως «φτύσαμε αίμα για να φύγει από το στόμα των ξένων η λέξη Grexit και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ την ξαναφέρνει». Μίλησε, ακόμα, για επικίνδυνη επιστροφή στα μνημόνια, ανάμεικτη με αντι-ευρωπαϊσμό, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά, αυτή η επιστροφή καταγράφεται με βεβαιότητα ως καταστροφή της χώρας. Ουσιαστικά, το βασικό δίλημμα που έθετε, συνεχώς, ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ήταν: Πρόεδρος ή η χώρα εκτός ευρώ, Πρόεδρος ή χάος και καταστροφή.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και προσωπικά για τον κ. Σταύρο Δήμα, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε πως η υποψηφιότητά του είναι εξαιρετική, ενώ απαντώντας σε σχόλια και δημοσιεύματα που θέλουν νέο υποψήφιο στην τρίτη ψηφοφορία, ανέφερε ότι ο κ. Δήμας θα είναι υποψήφιος μέχρι το τέλος και πως η Κυβέρνηση δεν παίζει με τους θεσμούς.

Ωστόσο, εξήγησε ότι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο φόβος θα κυριαρχήσει στη χώρα, ενώ αν επικρατήσει ο λαϊκισμός, η Ελλάδα δε θα μπορεί να σταθεί μετά το Φεβρουάριο.

«Ο λαός δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές και θα τιμωρήσει όποιους σύρουν τη χώρα σε μια εκλογική αναμέτρηση», είπε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σαμαράς είπε, ακόμα, ότι βρίσκεται σε πανικό, γιατί επιδιώκει εκλογές που δεν θέλει η κοινωνία και εξουσία που δεν μπορεί να διαχειριστεί.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος για μια ακόμη φορά στους βουλευτές, τόνισε ότι θα πρέπει «να δώσουμε στην Ελλάδα την ευκαιρία να φύγουμε οριστικά από την κρίση, αλλά και μια ανάσα στην επόμενη γενιά».

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

Η HellenicMail - Ειδική Έκδοση σε pdf

sardis rent a car banner

e-iatros

Στην Κέρκυρα η Δούκισσα της Κορνουάλης

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Ξεκινά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

«Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο πλανήτης»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ένας επαναστάτης με γραβάτα