Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Βερολίνο

Kάθε χρόνο η γερμανική πρωτεύουσα στολίζεται από νωρίς για τα Χριστούγεννα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Πύλη του Βρανδεμβούργου

Ο Δεκέμβριος δεν είναι μόνο ο μήνας των Χριστουγέννων αλλά και ο μήνας της εβραϊκής γιορτής Χαννουκά, της γιορτής των φώτων. Στην Πύλη του Βρανδεμβούργου γιορτάζονται φέτος παράλληλα και οι δύο γιορτές με ένα μεγάλο στολισμένο χριστουγεννιάτικο έλατο αλλά και τα παραδοσιακά εβραϊκά κεριά.

Η φωταγωγημένη λεωφόρος Unter den Linden

Πέρυσι τα δέντρα της διάσημης λεωφόρου του Βερολίνου Unter den Linden είχαν φωτιστεί με χρυσά φωτάκια. Φέτος αναβοσβήνουν σε διάφορα χρώματα: πράσινο, μπλε, κόκκινο. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αξίζει σίγουρα να πάτε μια βόλτα.

Στη διάσημη λεωφόρο Kurfürstendamm

Κάθε χρόνο προς τα τέλη Νοεμβρίου φωταγωγείται και η μεγάλη, εμπορική λεωφόρος Kurfürstendamm στο Δυτικό Βερολίνο. 4,5 χιλιόμετρα δρόμου στολισμένα με περίτεχνο τρόπο και 600 δέντρα φορτωμένα με χριστουγεννιάτικα λαμπάκια.

Χριστουγεννιάτικες αγορές

Αυτή την περίοδο έχουν την τιμητική τους στο Βερολίνο, όπως και σε όλη τη Γερμανία, οι χριστουγεννιάτικες αγορές. Όπως αυτή η ιστορική χριστουγεννιάτικη αγορά γύρω στην Kudamm. 200 πάγκοι μικροπωλητών που διαθέτουν τα πάντα, από στολίδια μέχρι εδέσματα από όλο τον κόσμο.

Φτερωτό άλογο στην Potsdamer Platz

Στη συνοικία Mitte του Βερολίνου, στη μοντέρνα Potsdamer Platz, όπου κάποτε βρίσκονταν το τείχος, o χριστουγεννιάτικος διάκοσμος δεν είναι καθόλου φειδωλός. Φωτάκια σε διάφορα χρώματα, πολλά χριστουγεννιάτικα δέντρα και ένας τεράστιος μονόκερος με φτερά. Η Potsdamer Platz θα παραμείνει έτσι στολισμένη μέχρι την 1η Ιανουαρίου.

Νοσταλγικό καρουζέλ στην Alexanderplatz

Στην ιστορική Alexanderplatz δεσπόζει ένα νοσταλγικό καρουζέλ, που μοιάζει να έχει βγει από παραμύθι αλλά και μια τεράστια παραδοσιακή ξύλινη «πυραμίδα» με πάνω από 5000 λαμπιόνια. Είναι η μεγαλύτερη της Ευρώπης. Αυτές τις μέρες έχει την τιμητική του στην Alexanderplatz το ζεστό κρασί με τα μυρωδικά, το διάσημο Glühwein, αλλά και τα παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα από διάφορες περιοχές.

Ρομαντική βόλτα στον Σπρέε

Μια άλλη βόλτα που αξίζει αυτές τις μέρες είναι κατά μήκος του ποταμού Σπρέε που διασχίζει τη γερμανική πρωτεύουσα. Μπορεί κανείς συγχρόνως να θαυμάσει ιστορικά αξιοθέατα, όπως τον Καθεδρικό του Βερολίνου. Το χριστουγεννιάτικα φωταγωγημένο Βερολίνο μπορεί κανείς να δει από κοντά μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου από τις 4 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα.

Πηγή: DW

 

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Απεβίωσε ο μεγάλος Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

Μήλα... από την εποχή των παγετώνων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Η «Αγρια σκέψη» του Κλωντ Λεβί Στρως σε επανέκδοση μετά από 40 χρόνια

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

O Γιούργκεν Χάμπερμας γίνεται 90