Συμβαίνει Τώρα

Συνάντηση Λ. Κρέτσου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για τα προβλήματα του κλάδου

Τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου με αντιπροσωπεία της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της ΕΦΕ και την Ένωση Φωτορεπόρτερ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Χρήστος Μπόνης, ο αντιπρόεδρος Ορέστης Παναγιώτου και τα μέλη της Μάριος Λώλος και Χριστίνα Ζαχοπούλου, συζητήθηκαν το θέμα της έκδοσης νέων επαγγελματικών ταυτοτήτων της ΕΦΕ για το 2019 και το νομικό πλαίσιο που θα τις διέπει. Επίσης, με στόχο την ενίσχυση του επαγγέλματος των φωτορεπόρτερ που, όπως οι ίδιοι τονίζουν, έχει απαξιωθεί τα τελευταία χρόνια, επί τάπητος τέθηκε το θέμα της συνδρομής του υπουργείου στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας μέσω της οποίας, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ θα μπορούν να διακινούν τις φωτογραφίες τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τέλος, αναφορά έγινε στην ιδέα της πρόσληψης φωτορεπόρτερ για τη στελέχωση των γραφείων Τύπου όλων των υπουργείων και συμφωνήθηκε η συνδρομή του υπουργείου σε σχετικές δράσεις της αναβάθμισης της φωτοειδησεογραφικής εικόνας που θα αναλάβει η Ε.Φ.Ε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

hellenic seaways 300x250 sept 2017

sardis rent a car banner

e-iatros

 

Με δύο οικογενειακές φωτογραφίες, τα Ανάκτορα γιορτάζουν τα 70ά γενέθλια του Κάρολου