Μακρόν: Ο Αζναβούρ έγινε «ένα από τα πρόσωπα της Γαλλίας»

«Ο Σαρλ Αζναβούρ έγινε με τρόπο φυσικό, ομόφωνα ένα από τα πρόσωπα της Γαλλίας», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της μιας τελετής στο μνημείο των Invalides (γνωστό ως Μέγαρο των Απομάχων) για τον τραγουδιστή που πέθανε τη Δευτέρα σε ηλικία 94 ετών.

«Στη διάρκεια των χρόνων η παρουσία αυτή, αυτή η φωνή, αυτός ο αναγνωρίσιμος επιτονισμός μεταξύ άλλων εγκαταστάθηκε στις ζωές μας, όποια κι αν ήταν η κατάστασή μας, όποια κι αν ήταν η ηλικία μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Σε μια ομιλία ταυτόχρονα επίσημη και λυρική, ο Γάλλος πρόεδρος υπενθύμισε πως ο Σαρλ Αζναβούρ, που το αληθινό του όνομα ήταν Σανούρ Βαρινάγκ Αζναβουριάν και είχε γεννηθεί στο Παρίσι το 1924 από Αρμένιους γονείς, έγινε επίσης «Γάλλος μέσω της γλώσσας».

«Έτσι έγινε ο Αζναβούρ Γάλλος και ακόμη, όπως έλεγε ο ίδιος, Παριζιάνος, αποκτώντας μέσω των λέξεων μια ταυτότητα που δεν ήταν εκείνη των γονιών του, ριζώνοντας στη μακρά παράδοση των τροβαδούρων, των ποιητών», δήλωσε ο πρόεδρος.

Παιδί της αρμενικής διασποράς, ο τραγουδιστής «γνώριζε, στο πετσί του, πως η αληθινή Γαλλία είναι εκείνη που υποδέχεται, που δεν αδιαφορεί αλλά συνεχίζει να ζει μέσα στη φιλοξενία», υπογράμμισε ο πρόεδρος.

«Τα τραγούδια του υπήρξαν για εκατομμύρια ανθρώπους παρηγοριά, βάλσαμο, ανακούφιση», είπε ακόμη.

Ο Σαρλ Αζναβούρ επρόκειτο να μεταβεί στην Αρμενία την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τον πρόεδρο Μακρόν για τη σύνοδο κορυφής της Γαλλοφωνίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H HellenicMail σε pdf

Η HellenicMail ειδική έκδοση σε pdf

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

HellenicMail - Ειδική Έκδοση

sardis rent a car banner

e-iatros

Σελίνα Γκόμεζ: Αποσυνδεθείτε από τα social media

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

ΠΟY: ο εθισμός στο ίντερνετ είναι ασθένεια  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Στις κάλπες η Ευρώπη

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

      

 

   

Ακολουθώντας τα χνάρια του Γκαίτε